50 milioane de euro – investiţia companiei Siniat România pentru noua fabrică de la Turceni

Pentru a-şi dezvolta şi mai mult poziţia de piaţă şi a asigura onorarea solicitărilor viitoare de plăci de gips-carton în România şi Balcani,  Siniat România va începe, în acest an, derularea unei investiţii de 50 milioane Euro pentru o nouă fabrică la Turceni. Fabrica va utiliza ca materie primă gipsul sintetic rezultat din desulfurarea gazelor de la CET Turceni.

Această investiţie este finanţată în totalitate de către Etex Grup, compania mamă a Siniat România.

Lucrările de construcţie vor începe în iunie 2013, iar fabrica va începe să producă efectiv în luna martie 2015.

Fabrica de la Turceni va avea o capacitate de producţie anuală de  27 milioane mp plăci din gips-carton, fiind cea mai mare fabrică de acest tip din România. În funcţie de cererea de piaţă, capacitatea fabricii poate fi extinsă până la 50 milioane mp plăci de gips-carton. La această capacitate de producţie, va fi cea mai mare fabrică de profil din Balcani.

Fabrica TurceniAvând o poziţie centrală faţă de pieţele de export din Balcani, fabrica de la Turceni poate exporta circa 50-60% din producţia anuală de plăci de gips-carton.

În anul 2014, Siniat România va începe procesul de selecţie şi pregătire a personalului ce va coordona şi superviza procesul de producţie al fabricii de la Turceni.

O analiză retrospectivă a anului 2012 evidenţiază faptul că piaţa de profil a înregistrat un volum de circa 38 milioane mp plăci din gips-carton, în scădere faţă de anul 2011, datorită evoluţiei mediului economic în ţara noastră.

Cu toate acestea,  Siniat România a reuşit să îşi crească poziţia în piaţa de sisteme de plăci gips-carton în România.

În 2012, cifra de afaceri a companiei Siniat România a crescut cu 1,5% ajungând la o valoare  de 97,1 milioane lei. Chiar dacă competiţia la sistemele de gips-carton s-a amplificat în anul 2012, Siniat România şi-a crescut cota de piaţă în România la circa 25%.

Mai mult decât atât, Siniat România a continuat să-şi concentreze atenţia asupra pieţelor de export din Balcani, acolo unde compania a livrat circa 35% din producţia de plăci de gips-carton a fabricii din Bucureşti.
Pentru perioada următoare, începând din anul curent, prevedem o creştere anuală cu 5% a volumului pieţei de plăci gips-carton în România.  În aceste condiţii, Siniat România vizează o creştere a cotei de piaţă la placile de gips-carton în România.

Compania Siniat România este bine pregatită să întâmpine provocările viitoare: oamenii noştri sunt puternic motivaţi, suntem prevăzători, suntem deschizători de drumuri în domeniul nostru de activitate şi creiem parteneriate vitale. Avem toate mijloacele necesare pentru a reuşi în orice ne-am propune să facem în România” a spus domnul Marc-André FRITSCHE, Director general al companiei Siniat România.

###

Compania Siniat România este membră al Grupului ETEX, unul dintre cei mai mari producători şi furnizori mondiali de materiale de calitate şi soluţii pentru construcţii. Grupul Etex este prezent pe mai multe continente: Europa, America Latină, Africa, Asia şi Oceania. Desfăşoară activităţi în 44 de ţări, având circa 17,000 angajaţi care operează 121 de fabrici. Grupul ETEX  are o cifră de afaceri de circa 2,3 miliarde euro în anul 2011.

Please follow and like us:
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.