Nu știm sau nu vrem să atragem turiști la Târgu Jiu?

Portalul www.targujiu.ro deținut oficial de Primăria Târgu Jiu, ar trebui să fie principala sursă de informare în mediul online pentru orice potențial turist, fie că vorbim de turiștii din țară, fie pentru cei din străinătate.
Cei din străinătate nu au nici o șansă să afle ceva de la autoritățile din Târgu Jiu despre principalele puncte de atracție ce le-ar putea descoperi dacă ar vizita orașul sau programul evenimentelor culturale, deoarece portalul nu a fost gândit să aibă și o variantă într-o limbă de circulație internațională.
În schimb, pentru cunoscătorii limbii române, autoritățile din Târgu Jiu, pe portalul oficial al municipiului, au considerat că, cea mai importantă informație de care trebuie să se izbească prima dată cititorul este cuvântul de bun venit al primarului.
site tg jiu
După ce ești obligat să citești cuvântul primarului, chiar dacă nu te interesează, și când începi să explorezi portalul, constați că în afară de informații tehnice și de multe ori nici acelea complete, mare lucru nu ai ce citi, ca și potențial vizitator.
La un oraș cu pretenții turistice așa cum se vrea Târgu Jiu, te aștepți ca pe portalul online să găsești toate informațiile de care ai nevoie ca turist sau dacă nu, municipalitatea să creeze un site special în care turistul să găsească informațiile de care are nevoie.
Oare nu credeți că un turist are nevoie să afle informații despre cazare, restaurante, taxi, transport în comun, bilete pentru transportul în comun, parcări, informații turistice, contacte utile, contacte de prim ajutor, calendarul evenimentelor, muzee, prețuri, chiar și o hartă actualizată cu toate punctele de atracție?
Târgu Jiu, orașul lui Brâncuși, chiar are nevoie de modernizarea administrației. Tehnologiile digitale, aplicațiile mobile, social media, originalitatea, inovarea și creativitatea pot fi soluțiile reale pentru promovarea și atragerea turiștilor. Însă mai este nevoie și de viziune.
Marius DAEA

Please follow and like us:
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.