Procurorii și SRI Gorj trebuie să oprească simulacrul organizat de Tătaru-Călinoiu la Spitalul Județean Târgu Jiu. Jumătate din posturile scoase la concurs – la rude, restul la pile

Nu ar trebui să fie o noutate pentru instituțiile publice care au menirea de a apăra statul de drept că în spatele relației strânse dintre Tiberiu Tătaru, ,,managerul privat,, al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu și Ion Călinoiu, actual președinte de facto al CJ Gorj stau interese financiare și politice.

Tiberiu Tătaru a urmat traseul celor mai mari proiecte pe fonduri europene implementate la spitalul de la Dobrița, ca mai apoi să ajungă la Târgu Jiu, unde a preluat în plină desfășurare alte proiecte pe fonduri europene de sute de milioane de euro. Această toleranță din partea lui Călinoiu față de Tiberiu Tătaru a venit ca o recunoștință a faptului că a fost ascultător și a făcut cu banii europeni exact ce a ordonat Ion Călinoiu. Recunoștința nu s-a oprit aici, pentru un confort financiar,Tătaru a fost răsplătit cu ore la UCB, cu banii de la Asociația Psihologilor Gorjeni, un ONG care nu are nici o legătură cu profesia de psiholog, coordonat de Ionel Dobre, managerul CJ Gorj și multe alte sinecuri.

Nu vreau să cred că traseul profesional al lui Tătaru, care în timp relativ scurt, pornind de la maseur sau mai științific spus kinetoterapeut, a ajuns să predea în universități, să dețină titluri academice și să conducă spitalele cu cele mai mari bugete din Gorj, a fost unul prescurtat, doar pentru faptul că a executat întocmai și la timp ordinele celui care îl poate recomanda, după cum scrie în CV-ul lui Tătaru. Trecând etapele carierei în mod artificial, este evident că lipsurile managerului se răsfrâng asupra instituției, acesta concentrându-se doar pe partea neagră a problemelor, ignorând pur și simplu solicitările în baza legii 544/2001, demonstrând astfel că nu dă niciun ban pe transparența instituțională.

Atât de mult li s-au urcat banii și puterea la cap încât nu mai conștientizează că se află în fruntea unor instituții publice și că nimic din ce este acolo nu le aparține.

Angajarea fiului lui Călinoiu a fost apogeul nesimțirii, însă, ce se întâmplă în aceste zile cu așa zisul concurs de registratori unde au fost admise rudele șefilor din spital și de la DSP, depășește orice limită a bunului simț. Acești oameni și-au bătut joc ani la rând de acest județ, nu au știut decât să-și umfle conturile în bănci, să-și pună odraslele și amantele la adăpost pe bani frumoși.

Din 18 posturi scoase la concurs, mai mult de jumătate sunt soții, fiice și alte rude ale șefilor din spital

Concursul trebuie anulat și organizat altul în mod transparent, la care orice tânăr din acest județ să aibă o șansă reală

Este bine știut că instituțiile publice subordonate CJ Gorj sunt împânzite de familii întregi, ca și cum în acest județ nimeni nu mai este capabil pentru a ocupa un post, doar dacă există o legătură de genul familie, partid sau dacă ai bani.

Pericolul este unul destul de mare. Odată împânzite instituțiile publice de aceste familii, angajate în mod dubios, impactul va fi unul negativ asupra societății. În acest mod a reușit PSD să-și asigure supremația la vot. Oamenii angajați pe pile și familiile întregi au votat și vor vota PSD pentru a nu pierde locul de muncă.

Lăsând la o parte conotația politică a acestui concurs, faptul că prea multe neamuri au luat examenul, este evident că putem discuta și despre o fraudă.

În această situație procurorii gorjeni ar trebui să se sesizeze și să pună capăt acestui simulacru. Avem nevoie mai mult ca oricând să intrăm în normalitate.

Please follow and like us:
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.