PSD Gorj a plecat să-și vândă ,,sclavii,, la Timișoara.

de Marius DAEA

Cât de mult să le lipsească simțul ridicolului  politicienilor gorjeni? Cât de penibil te poți simți într-o astfel de situație, să participi la un eveniment care dezbate criza locurilor de muncă în calitate de persoană responsabilă de lipsa locurilor de muncă din  județul tău. Cât de rușinat trebuie să te simți în mijlocul unor bănățeni care s-au organizat, atât de bine, au muncit și au luat decizii, fie ele și politice, încât au creat atât de multe locuri de muncă încât nu au forța de muncă necesară. Este normal să te simți stânjenit într-o astfel de situație. Fotografiile de la fața locului spun totul.

Vor să trimită din județ și ultimii oameni care au mai rămas

Faptul că autoritățile din Gorj vor  să ducă gorjenii în Banat nu este o soluție de viitor pentru acest județ. Dacă nu au știut până acum, e bine să afle domnii politicieni gorjeni că au plecat zeci de mii de tineri din Gorj  în Banat și-n toate colțurile lumii fără ajutorul lor. Au fugit de corupția din acest județ, de ignoranța unor politicieni de teapa lui  Ciprian Florescu, nematurizat politic și  vopsit de curând în Înalt Funcționar Public ( Prefect de Gorj). Pe cei pe care vreți să-i trimiteți acum din județ sunt cei care au mai rămas.

Ciprian Florescu Prefectul Judetului Gorj, Timisoara- masa rotundă criza forței de muncă

Boza ,după ce i-a lingușit pe mineri și energeticieni, i-a disponibilizat. Acum se face că le caută locuri de muncă. Cine știe ce mai urmează?

În ce calitate reprezentați disponibilizații și șomerii din Gorj, domnilor Cosmin Popescu, Ciprian Florescu și Sorinel Boza? V-a cerut cineva acest lucru? Ați avut întâlniri, dezbateri cu aceste categorii sociale din Gorj?  V-a delegat cineva să-i reprezentați? Poate oamenii nu au chef să plece de la casele lor. Unde vreți să mai mergeți la astfel de întâlniri pentru a trimite gorjenii de acasă? Cât de mult vreți să depopulați acest județ?

I-ați lăsat fără locuri de muncă și acum vreți să-i despărțiți și de familii. Normal ar fi să găsiți soluții ca gorjenii să muncească în Gorj, acasă, lângă soț, soție și copii.

Boza, transformat în agenție de șomaj.

Sorinel Gheorghe BOZA, Președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, a declarat, înainte de întâlnirea cu oamenii de afaceri, că până la sfârșitul anului 2018, vor fi disponibilizați 1.750 de angajați, dintre care 1.000 în acest an.

Sorinel Boza CE Oltenia, masa rotundă criza forței de muncă

“Sunt ingineri, directori, lăcătuși, sudori, excavatoriști, oameni 100% calificați, cu vârste între 46 și 57 ani. Eu cred că oamenii ar fi dispuși să vină la lucreze în Timiș, pentru că județul Gorj, din păcate, nu are și alte variante, în acest moment, iar distanța dintre cele două județe este de doar 300 de kilometri. Vom discuta cu partenerii de afaceri de aici pentru a vedea care este necesarul, apoi ne vom întâlni cu salariații și le vom prezenta variantele”, a explicat Sorinel Boza.

Păi dacă sunt atât de calificați și oameni în puterea muncii, de ce te lepezi de ei, domnule  Boza?

Misiunea dumneavoastră față de disponibilizați s-a încheiat în momentul în care i-ați dat afară și i-ați lăsat pe drumuri  fără un loc de muncă, familii cu copii și cu credite la bănci și fiecare cu problemele lor personale. Dar asta nu contează pentru un ,, manager,, venit de la multinaționale.
CE Oltenia vrea să facă profit disponibilizând mineri și energeticieni.

Complexul Energetic Oltenia reprezintă cel de-al doilea angajator din România după Poșta Română, cu 13.400 de angajați. La finalul programului de disponibilizări, complexul energetic va mai rămâne cu aproximativ 12.500 de angajați.Programul de disponibilizare în Complexul Energetic Oltenia continuă și anul viitor, cu 750 de persoane, și apoi se va opri. Societatea e pe drumul cel bun, disponibilizarea reprezintă un mic fragment din partea de redresare. Estimez că acest an va fi primul pe profit pentru companie, după trei ani grei. Este foarte important să încercăm să găsim și parteneri care doresc să investească în Gorj. Încercăm ambele soluții, în cadrul întâlnirii cu oamenii de afaceri din județul Timiș”, a mai precizat Sorinel Boza.

 

Invitat a fost Ministrul Energiei, dar a participat omul lui, Doru Vișan

La dezbatere a participat ca invitat special domnul Doru VIȘAN, Secretar de Stat în Ministerul Energiei.

”Așa cum știți, tranziția în sectorul energetic de la energia clasică la un alt tip de energie pe care marea majoritate ne-o dorim, energia curată, este o certitudine. În acest context, tot o certitudine o reprezintă faptul că aceste companii producătoare de energie electrică vor exista în continuare, dar este un moment zero. Din păcate această tranziție se face cu momente dureroase. Pentru companii, unul dintre cele mai dureroase momente îl reprezintă procesul de disponibilizare. Acest proces nu numai că este o greutate în sine, dar să dai oameni afară reprezintă poate cea mai mare pierdere pentru o companie. Prin criteriile care se stabilesc, se disponibilizează oameni foarte valoroși. Apreciem în mod deosebit inițiativa Camerei de Comerț Timiș, este pentru prima oară când se întâmplă așa ceva. Angajatorii timișeni să aibă încredere în ofertă, este vorba de oameni foarte bine pregătiți profesional”, a declarat Doru Vișan.

Please follow and like us:
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.