Cu puscăriașul la atac!

Autor: Marius DAEA

Avertisment: Am ales să fac presă pe interesul cititorilor și mi-am asumat riscurile care derivă din această alegere.Nu depind de surse de finanțare obscure, îmi duc viața la vedere și caut informații despre ceea ce afectează  negativ societatea, cu aplecare specială pe subiecte relevante privind cheltuirea banului public. În demersurile jurnalistice nu sunt preocupat să merg în sensul curentului pentru a fi răsplătit de cei care sunt la „butoane”. Ca atare, nu sunt dispus la negociere și nici nu cedez șantajului ! Dimpotrivă! Voi riposta de câte ori voi observa că cineva se preocupă disproporționat de persoana mea, tocmai în preajma sau în legătură  cu unele investigații, pentru a documenta ceea ce scriu.

Voi continua anchetele despre două subiecte importante aflate în lucru: modul cum Sorin Boza, Directorul CE Oltenia a fost  selectat director, existând suspiciunea încălcării legii, iar cel de-al doilea subiect se referă la falsificarea stocului de cărbune la CE Oltenia, un subiect cu miza securității energetice a țării, chiar dacă Claudiu Matei va fi nevoit să mai treacă pe la CEO, pentru ședințe de „reglajul tirului”.

 Pușcăriașul Matei – ,,instanță morală a presei din Gorj,,- slugă la mai mulți stăpâni

Ceea ce nu a învățat Claudiu Matei  în închisoare, locul unde a fost trimis de justiție pentru reeducare, condamnat definitiv și irevocabil cu executare  pentru șantaj în presă, este faptul că un eveniment întâmplat acum 4-5 ani nu este o știre, că profesia de jurnalist are obligații și responsabilități.

Pârnăiașul cu pretenții de jurnalist  aduce  în prim plan un eveniment din trecut, împănat cu multe minciuni și la fel de multe omisiuni, cu scopul de a mă decredibiliza  și de a înăbuși ceva  ce se întâmplă în prezent. Probabil investigațiile mele aflate în perioada de documentare deranjează pe cineva.

Realitatea mistificată sau intenționat omisă (jurnalism de centură) arată reaua credință  a infractorului. Părinții mei au  fost despagubit de CE Oltenia prin hotărâre a instanței de judecată, ceea ce în logica oamenilor întregi la cap înseamnă că s-a înlăturat o pagubă. Nu negocieri cum minte pârnăiașul. De menționat că în situația familiei mele se află cel puțin 7-8 familii care s-au judecat cu CE Oltenia și au câștigat, iar alte câteva dosare se află pe rol.

În ceea ce-l privește pe Claudiu Matei, a primit și el de la o instanță de judecată ceea ce merita,  adică a fost trimis câțiva ani  după gratii, acolo unde  este locul infractorilor, găsindu-l vinovat de șantaj ca jurnalist. Asa s-a remarcat în presă pârnaiasul, fiind primul jurnalist din Oltenia, dacă nu din țară, care a făcut pușcărie pentru șantaj. A făcut breasla de râs.

Dacă ceilalți colegi ai mei tac, eu spun răspicat: pârnăiașii nu au ce căuta printre jurnaliști. Totodată cred că e o chestiune de timp până când „murdăria” va fi curățată!

Din păcate pentru comunitatea din Gorj,  infractorul apare zilnic la o televiziune locală, dându-se drept ,,model în societate,,. Într-o țară normală, la televiziunile și publicațiile care promovează infractorii ca model în societate, nimeni nu ar plăti un cent pentru publicitate, ba mai mult, agențiile de publicitate sau produsele și serviciile s-ar delimita de infractori și practicile lor. La fel, într-o țară normală, o televiziune nu poate pune la aceeași masă o autoritate publică, un demnitar sau un  politician cu un infractor vopsit în ,,instanță morală,, doar în situația în care fostul pușcăriaș are calitatea de infractor în cadrul programului respectiv și vine să povestească publicului larg cum a fost viața după gratii și cum nu a reușit sistemul să-l reeduce.

Acțiunile  și practicile infractorului Claudiu Matei nu se încadrează în domeniul  presei, mai degrabă putem spune că sunt acțiuni  de tip mafiot și că infractorul servește interesele stăpânilor, iar prestațiile lui nu au absolut nimic în comun cu presa independentă și cu interesul public. Puse cap la cap acțiunile infractorului într-o  o eventuală acțiune în instanță, orice judecător ar identifica noi infracțiuni, ceea ce ar adăuga circumstanțe agravante, dat fiind faptul că linșajul și șantajul se realizează în formă continuată, de unde rezultă că anii petrecuți în spatele gratiilor nu au fost suficienți pentru reeducarea lui Matei. Mai mult, stăpânii s-au înmulțit între timp pentru infractorul Matei. Pe lângă Sorin Boza și alții, se adaugă acum și șeful ITM Gorj, George Romanescu.

Ce nu știe nici Boza, unul dintre stăpânii infractorului și beneficiarul direct al ,,serviciilor,, este faptul că  Matei  în Gorj Domino îi ridică osanale și linșează pe cei care nu sunt de aceeași părere cu grupul,  iar într-o altă publicație locală trimite stick-ul cu materiale negative atât la adresa CE Oltenia, cât și la adresa lui Boza și a altor salariați din CE Oltenia. Și această practică este tot un soi  de șantaj.

Mai mult, infractorul Matei are un fel de alergie la legalitate și tot ce înseamnă lege. Orice este legal, la vedere și nu este la negru, așa cum lucrează el, trebuie terfelit.

De ce a fost deranjat Boza, stăpânul fostului  pușcăriaș Claudiu Matei?

Am avut informații că Boza nu s-ar fi încadrat conform experienței profesionale nici măcar pentru funcția de Director Divizie Strategie, nemaivorbind de Director General, iar pentru a verifica informațiile am solicitat CE Oltenia următoarele:

,,Copie după Scrisoare de Intenţie (“ Oferta Tehnică”) privind candidatura pentru poziţia de Director Divizie Strategie Dezvoltare în cadrul Societății Complexul Energetic Oltenia S.A. a domnului Boza Sorinel, în calitate de Candidat în procesul de recrutare pentru poziţia de Director Divizie Strategie Dezvoltare în cadrul Societății Complexul Energetic Oltenia S.A, (ștampilată și precizat conform cu originalul). De asemenea, vă rog să-mi transmiteți varianta în limba oficială (română) a CV –ului domnului Boza Sorinel, sau să publicați CV –ul în limba română pe site-ul companiei www.ceoltenia.ro,,.

Al doilea aspect care a deranjat ,,stăpânul inelelor de butoi,, este subiectul stocului de cărbune, un subiect apărut în spațiul public pe care îl consider extrem de important pentru securitatea energetică a țării în această iarnă, iar pentru a clarifica lucrurile confuze, am solicitat Ministerului Energiei să răspundă la următoarele întrebări:

1.Dacă Complexul Energetic Oltenia a raportat la Ministerul Energiei stocurile de cărbune realizate în termocentralele și carierele miniere ale  CE Oltenia?

  1. Până la ce dată trebuiau realizate stocurile de cărbune din termocentralele și carierele miniere ale CE Oltenia?
  2. Care a fost nivelul stocurilor de cărbune în termocentrale și respectiv în carierele miniere raportate de CE Oltenia la data de mai sus?
  3. Ministerul Energiei a primit vreo sesizare că stocurile de cărbune raportate de CE Oltenia ar fi nereale?
  4. Ministerul Energiei a dispus vreo verificare cu privire la realitatea stocurilor de cărbune de la CE Oltenia?
  5. Dacă, cu privire la stocurile de cărbune realizate de CE Oltenia se evidențiază pe lângă cantitate  și calitatea cărbunelui?

Miza pe cel de al doilea subiect este foarte mare. Dacă lucrurile se adeveresc, atunci Secretarul de Stat Doru Vișan trebuie să-și dea demisia împreună cu Boza, să părăsească  Ministerul Energiei și poate, cine știe, și un parchet, un DNA, ceva se autosesizează.

Aceste demersuri legitime și de interes public l-au deranjat pe Boza (Stăpânul) și ce au zis, să mă pună la punct.

Îi asigur că imediat ce voi primi răspunsurile voi publica materialele pentru a informa opinia publică despre cum stau lucrurile.

Mai mult, infractorul pușcăriaș Matei, pe lângă minciunile sfruntate din articolul de intimidare publicat de Gorj-Domino, scrie că mă autointitulez jurnalist. Oare trebuie să cer voie unui pușcăriaș să scriu? Acest infractor și-a pierdut simțul realității.

Da. Îi înțeleg frustrarea. Cel puțin pe această lume infractorul Claudiu Matei  a pierdut trenul de a fi un bun profesionist, de a se respecta pe el și profesia, de a respecta publicul spunând adevărul obiectiv și netrunchiat și de a fi în interesul publicului.

Dacă pușcăriașul Matei de la Gorj- Domino nu mă consideră jurnalist, chiar nu-mi fac probleme, fiindcă s-au găsit alți oameni, profesioniști și alte organizații internaționale  care îmi apreciază munca din toate punctele de vedere.

De exemplu, Europol împreună cu ZDF și RTL m-au invitat și am fost  la Haga la Europol alături de alți jurnaliști din Europa pentru a ne specializa ca jurnaliști în trafic de ființe umane, spălare de bani, contrafacere și piraterie și trafic de stupefiante. Trebuie să afle Matei că foștii pușcăriași, cei cu cazier, nu sunt compatibili cu astfel de instituții.  El se află de cealaltă parte a baricadei.

Profesia de jurnalist am respectat-o și o voi respecta în continuare, este frumoasă și dacă o faci cu bună credință și dragoste,  premiile și recompensele nu se lasă așteptate. Nu trebuie să te bucuri la banul întins de politicienii și afaceriștii locali corupți.  Ce este mai frumos decât, ca jurnalist, să călătorești pe toate continentele, să fii invitat la conferințe, workshop-uri și training-uri în toată lumea, de la Washington la Johannesburg, Durban, Cairo, Pristina și Cancun  și-n toate marile capitale europene. Să te specializezi permanent în jurnalismul de mediu, de știință, energie și energii regenerabile, schimbări climaterice, investigație, jurnalism de date, etc, să înveți permanent să investești bani și timp în tine ca om și-n profesia ta. Nu este o rușine să fii fost director de televiziune, la Antena 1 Târgu Jiu  am pus suflet și lucrurile frumoase s-au văzut. Am avut privilegiul să-mi aleg oamenii cu care să lucrez și am avut  lângă mine oameni extraordinari și profesioniști.

Da, Asociația Eurolife a primit bani de la CE Oltenia, dar ce nu spune infractorul Matei, omițând intenționat, este faptul că toți  banii primiți au ajuns la copiii unor salariați CE Oltenia , copii cu probleme de sănătate grave  sau la copii cu rezultate foarte bune în anumite domenii cum ar fi cultură, învățământ și sport. De regulă, sumele erau de genul a 1000 lei, maxim 2000, în condițiile în care, acum pe vremea lui Boza, amantele primesc câte 5000 lei bani de buzunar. Ce nu a spus infractorul și nici nu a întrebat așa cum se practică în această profesie este faptul că dacă CE Oltenia a hotărât să dea 1000 de lei unui copil cu autism sau alte deficiențe, familia acelui copil a primit 1000 de lei, comisioanele bancare și restul cheltuielilor au fost suportate de mine.

Când părinții mei au fost mutați cu forța din casă și duși la bloc la etajul patru, oameni de 60-70 de ani, împreună cu alte trei familii din Turceni de autorități, eu munceam în America. La întoarcere, așa cum este firesc, am intrat pe firul lucrurilor și am constatat  un abuz. La acea vreme, Șef Serviciu Administrativ era dl Pităroiu. Am pus doar trei întrebări: Ți-a cerut tata apartament, vreau să văd cererea? Răspunsul a fost ,,NU,,. De ce le-ați dat apartamente? Răspuns: ,,Pentru că sunt sinistrați,,.

Ce faceți, luați bani la sinistrați? Adică i-ați distrus gospodăriile, îi strămutați și le luați bani pe chirie la sinistrați? Din acel moment Termocentrala Turceni nu a mai solicitat niciun ban celor trei familii sinistrate. Infractorul minte că există datorii.

Faptul că în linșajul impotriva mea sunt multe minciuni și omisiuni este dovada clară a adevăratului demers al mafioților.

Mai jos aveți materialele mele din ultima perioada care dovedesc interesul public, buna-credință și profesionalismul.

http://romanialibera.ro/autor/marius-daea-2328

Please follow and like us:
0

One thought on “Cu puscăriașul la atac!”

  1. Incredibil! Numai la voi în Gorj se poate întâmpla ața ceva. Nu pot sa cred ca un fost puscăriaș poate sa facă așa ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.